Bonsai Collection
Bonsai Collection
Επιπλα
Έπιπλα
Φωτιστικά
Φωτιστικά
Διακοσμητικά
Διακοσμητικά
Καθρέπτες
Καθρέπτες
Oikiako
Οικιακά
Κηπος
Κήπος
Sale-brush
Προσφορές

Η διακόσμηση σήμερα

Η διακόσμηση σήμερα

Η διακόσμηση σήμερα

Η διακόσμηση σήμερα είναι τόσο περίπλοκη ως έννοια και επάγγελμα όσο και η ταυτότητα και οι ανάγκες του ανθρώπου.Η διακόσμηση σήμερα θα μπορούσε κανείς να την περιγράψει ως ζωντανό οργανισμό. Ανανεώνεται και εξελίσσεται μαζί μας. Επηρεάζει και επηρεάζεται από την εποχή και τις ανάγκες του ανθρώπινου είδους από το ξεκίνημα του μέχρι και σήμερα. Η διακοσμητική (εσωτερική αρχιτεκτονική) όπως την γνωρίζουμε σήμερα, είναι η «ψυχή» ή το έσω της αρχιτεκτονικής (interior design) και την κατατάσσουμε στις εφαρμοσμένες τέχνες. Διέπεται από αρχές και κανόνες και απαιτούνται ειδικές γνώσεις πάνω σε πολλά τεχνικά θέματα. Πέραν βέβαια της αισθητικής που είναι απαραίτητη.Δίνοντας στο χώρο μας μια μικρή γεύση από το παλιό εξοχικό ή χωριάτικο σπίτι. Θα μπορούσαμε να επενδύσουμε διακοσμητικά και να διαμορφώσουμε ένα ιδιαίτερα μοντέρνο και συνάμα απλό στυλ που ταιριάζει και αναδεικνύει την προσωπικότητά μας. Ντελικάτες υφές, μοτίβα λουλουδιών και κομψά λευκά έπιπλα. Είναι μόνο λίγα δείγματα από τις αμέτρητες vintage επιλογές μας για ένα σπίτι εμπνευσμένο από το παρελθόν. Που συνδυάζει αρμονικά τις χάρες της φύσης και της υπαίθρου με τον σύγχρονο τρόπο ζωής.Τα τελευταία χρόνια, η διακόσμηση έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο αγαπημένες ασχολίες όλων μας. Τα μηνιαία περιοδικά που ασχολούνται με τη διακόσμηση έχουν αυξηθεί δραματικά. Εκπομπές στην τηλεόραση, ένθετα σε εφημερίδες αλλά και η επισκεψιμότητα σε site και blogs σχετικά με την διακόσμηση είναι εντυπωσιακά μεγάλη.Η έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου να οργανώνει τον χώρο του, να τον κάνει πιο λειτουργικό και πιο όμορφο είναι κάτι που σίγουρα «πουλάει».. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται όλα αυτά τα μέσα επικοινωνίας για την επιβίωση τους. Με τον καταναλωτή τελικά να κατακλύζεται από διαφημίσεις. Προϊόντα και λύσεις που δεν ανταποκρίνονται στις δικές του πραγματικές ανάγκες αλλά στις ανάγκες που ορίζει το κάθε «Lifestyle» που ανά περιόδους προβάλλεται από όλα αυτά τα μέσα επικοινωνίας.

Η διακόσμηση δεν είναι μόδα! Η διακόσμηση σήμερα..

Σίγουρα επηρεάζεται και από αυτήν αλλά δεν είναι αυτό!Η διακόσμηση σήμερα είναι η τεχνική που αναβαθμίζει το περιβάλλον διαβίωσης ή εργασίας και εξυπηρετώντας τις ανάγκες μας. Μας προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα ζωής και η ποιότητα στη ζωή μας. Μπορεί κατά περίπτωση να σημαίνει μόδα ή στόλισμα επειδή όπως στην αρχή αναφέρεται. Επηρεάζει και επηρεάζεται από την εποχή και τις ανάγκες του ανθρώπινου είδους. Διακόσμηση είναι η παρατήρηση και η κατανόηση των αναγκών όπου μέσα από την καταγραφή τους. Ξεκινάει η έρευνα και η σωστή σχεδίαση ώστε να βρεθεί η εξειδικευμένη λύση που να συνδυάζει την αισθητική με τη λειτουργικότητα.

Το Feng Sui                                                                                                                  

Η φιλοσοφία του Feng shui μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση του σπιτιού σας με στόχο να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον αγάπης, υποστήριξης, διασκέδασης και χαράς στο σπίτι.Η διακόσμηση του σπιτιού σύμφωνα με το feng shui είναι ελαφρώς διαφορετική από την παραδοσιακή διακόσμηση. Αλλά μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το feng shui, θα διαπιστώσετε ότι ο χώρος αυτομάτως θα είναι περισσότερο αρμονικός και θα τον λατρέψετε!Ουσιαστικά το Feng shui στοχεύει στη δημιουργία μιας ήρεμης και αρμονικής ενέργειας στο σπίτι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει την δημιουργία κατ ‘ανάγκη ενός σπιτιού Ζεν – τύπου. Η διακόσμηση με βάση το Feng Shui σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που έχει την καλύτερη ενέργεια για την συγκεκριμένη δραστηριότητα ή δραστηριότητες που προορίζονται για αυτόν τον χώρο.Το πρώτο βήμα για την διακόσμηση ενός σπιτιού με βάση το Feng Shui είναι να φύγουν τα υπολείμματα της παλιάς ενέργειας και να δημιουργηθεί ένα ισχυρό και δυνατό περιβάλλον νέας ενέργειας. Τι σημαίνει αυτό σε πρακτικό επίπεδο;Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καθαριστεί ο χώρος σας. Αν δεν το κάνετε αυτό είναι σαν να θέλετε να εφαρμόσετε ένα ακριβό make up σε ένα άπλυτο πρόσωπο. Μόνο αφού καθαρίσετε και απομακρύνετε την παλιά ενέργεια θα μπορείτε να προχωρήσετε σε μια επιτυχημένη διακόσμηση βασισμένη στη φιλοσοφία του feng shui.

Το Feng Sui θέλει χρώμα

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το χρώμα για το καλό feng shui. Το χρώμα είναι ένας πολύ ισχυρός τρόπος για να αλλάξετε την ενέργεια στο σπίτι σας και να φέρετε τα επιθυμητά αποτελέσματα πολύ πιο γρήγορα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να ξέρετε για παράδειγμα αν το μπλε χρώμα είναι καλό feng sui για την κρεβατοκάμαρα ή το κόκκινο για την είσοδο. 

Μερικά από τα σύμβολα καλοτυχίας που θα μπορούσαν να βρίσκονται σε αντικείμενα ή πίνακες μέσα στο χώρο σας είναι τα παρακάτω:

 • Το χρυσάφι, τα αρχαία νομίσματα και το καθαρό νερό με κυματισμό συμβολίζουν τον πλούτο.
 • Τα μπαμπού, τα πεύκα, οι ερωδιοί και τα ροδάκινα συμβολίζουν την μακροζωία και την υγεία.
 • Τα λουλούδια μέσα στα βάζα οπουδήποτε μέσα στον χώρο σας, εάν δεν είναι αληθινά καλό είναι να είναι από μετάξι, χρωματιστά, χαρούμενα και ποτέ μαραμένα και βρώμικα.
 • Οι καθρέφτες είναι θαυμάσιοι όταν βρίσκονται στον χώρο της τραπεζαρίας αλλά κακοί όταν τοποθετηθούν στον χώρο της κρεβατοκάμαρας.
 • Τα κρύσταλλα και τα κρυστάλλινα αντικείμενα τοποθετημένα νοτιοδυτικά, βορειοανατολικά ή στο κέντρο του δωματίου είναι θετικά στοιχεία.
 • Το ψάρι συμβολίζει την επιτυχία για αυτό μπορείτε να το τοποθετείται κοντά στην είσοδο του σπιτιού. Τα ψάρια επίσης ενισχύουν τον πλούτο, είτε ζωντανά είτε πορσελάνινα.
 • Οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι αναδύουν λαμπερό φως είναι ευεργετικοί για τον χώρο σας.
 • Τα άλογα και το κόκκινο χρώμα προσελκύουν τη φήμη και την αναγνώριση στη ζωή σας.
 • Οι ξύλινες κινεζικές πάπιες είναι θετικά στοιχεία για τον γάμο, αλλά μόνο ένα ζευγάρι.
 • Η παιωνία επίσης μας βοηθά να βρούμε έναν πιστό σύντροφο για αυτό τοποθετήστε την αληθινή, τεχνητή ή σε πίνακα.
 • Τα κόκκινα τριαντάφυλλα τοποθετημένα νοτιοδυτικά στον χώρο σας αυξάνουν τις πιθανότητες για να βρείτε τον κατάλληλο σύζυγο.
 • Σε ένα μπολ με νερό μπορείτε να βάλετε κεριά που επιπλέουν και να τα τοποθετήσετε στα βόρεια του χώρου σας για βελτίωση της καριέρας σας.
 • Τοποθετήστε έναν καθρέφτη δίπλα στην ταμειακή σας μηχανή και οι δουλειές σας θα αυξηθούν.
 • Το κόκκινο ντεκόρ στα εστιατόρια φέρνει πολύ τύχη.
 Δες περισσότερα προϊόντα εδώ!Πάρε ιδέες για την διακόσμηση του χώρου σου εδώ!